14 Mart 2013 Perşembe

ZERDEÇALLI TAVUK SUYU ÇORBA


Geçen haftanın son günü kapımızı çalan soğuk algınlığı münasebetiyle mutfağımızdan tavuk ve tavuk suyu eksik olmadı:
Tavuk suyu hazırlama ve  Tavuklu Bulgur Pilavından sonra sırada Tavuk Suyu Çorba tarifim var.
Tarifi;  Türkiye'nin En İyi Yemek Sitesi' nden öğrendim ve hemen denedim.
Mucizevi etkisi doktorlar tarafından da  incelenen Tavuk Suyu çorba'yı zerdeçal ile de mutlaka  deneyin pişman olmayacaksınız.


Malzemeler:

1 lt Tavuk suyu
0,5 lt su
3-4 yemek kaşığı tavuk eti
1 çay bardağı tel şehriye
kırmızı ve sarı biber (miktarı zevkinize kalmış)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
tuz
karabiber

Sevgi'li Tarif

1) Tavuk suyu ve suyu çorbayı yapacağınız tencerede kaynatıp, tuz ve şehriyeleri ilave ederek karıştırınız.
2) Biberleri ve tavuk etlerini de ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.
3) Bir kasede yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı un , 1 tatlı kaşığı zerdeçal ve yarım limon suyu ile çorbanın terbiyesini hazırlayınız.
4) Kaynayan çorbaya hazırladığınız zerdeçallı terbiyeyi yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.
5) Birkaç dakika daha kaynatıp karabiberi ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder