14 Mart 2013 Perşembe
ZERDEÇALLI TAVUK SUYU ÇORBA
Geçen haftanın son günü kapımızı çalan soğuk algınlığı münasebetiyle mutfağımızdan tavuk ve tavuk suyu eksik olmadı:
Tavuk suyu hazırlama ve Tavuklu Bulgur Pilavından sonra sırada Tavuk Suyu Çorba tarifim var.
Tarifi; Türkiye'nin En İyi Yemek Sitesi' nden öğrendim ve hemen denedim.
Mucizevi etkisi doktorlar tarafından da incelenen Tavuk Suyu çorba'yı zerdeçal ile de mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.
Malzemeler:
1 lt Tavuk suyu
0,5 lt su
3-4 yemek kaşığı tavuk eti
1 çay bardağı tel şehriye
kırmızı ve sarı biber (miktarı zevkinize kalmış)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
tuz
karabiber
Sevgi'li Tarif
1) Tavuk suyu ve suyu çorbayı yapacağınız tencerede kaynatıp, tuz ve şehriyeleri ilave ederek karıştırınız.
2) Biberleri ve tavuk etlerini de ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.
3) Bir kasede yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı un , 1 tatlı kaşığı zerdeçal ve yarım limon suyu ile çorbanın terbiyesini hazırlayınız.
4) Kaynayan çorbaya hazırladığınız zerdeçallı terbiyeyi yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.
5) Birkaç dakika daha kaynatıp karabiberi ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder