29 Mart 2013 Cuma

SODALI PATLICAN KIZARTMA




Patlıcan ile yapılan tüm yemeklere bayılırım. Zaten o kadar çeşitli yemeğini yapabiliyoruz ki bu harika lezzetin mutlaka bir tanesini beğenerek yiyorsunuzdur.
Zeytinyağlısı, etli yemekleri, dolması, turşusu, kebabı, salatası, karnıyarığı, soslu/yoğurtlu kızartması .... Yazarken bile kendimden geçiyorum nasıl severek yediğimi siz düşünün artık.
Bostan patlıcanını da etli ve çok lezzetli  oluşu sebebiyle yemeklerimde kullanmaya ve yemeye bayılırım. Sodalı Patlıcan Kızartması Bostan Patlıcanı ile yapıldığında çok daha başarılı oluyor.
Hem soğuk hem sıcak yenebilecek güzel bir mezedir üstelik.
Yumuşacık ağızda eriyen ve damağınızda muhteşem bir lezzet bırakan Sodalı Patlıcan Kızartmasını , benim gibi ''patlıcansever'' seniz  mutlaka denemelisiniz:)


Malzemeler

1 adet büyük boy Bostan patlıcanı
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
yarım bardak soda (maden suyu)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabrtma tozu
nane
karabiber
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ  (kızatmak için)


Sevgi'li Tarif

1) Patlıcanı yıkayıp, yuvarlak dilimledikten sonra tuzlu suda 15 dk bekletiniz.
2) Yumurta, soda, un, limon suyu, ve kabartma tozu ile boza kıvamında bir sos hazırlayınız.
3) Çelik bir tavada kızdırdığınız yağda; patlıcanların her iki tarafını altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartınız.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder