29 Mart 2013 Cuma

ETLİ PAZI SARMA




Prensesimizin nam'ı değer ''Baza:)'' sı , bizim evin mutfağı ile de yeni tanıştı diyebilirim. Sebebi de eşim ve kızımızın yemek konusundaki ön yargıları. Aslında aile/akraba ziyaretlerinde pazılı böreği ıspanaklı börek diye çok yediler;) Artık mutfağımızda  hem böreği hem de etli sarması ile yerini aldı bu harika sebze...


Malzemeler

2 bağ pazı
250 gr kıyma
2 orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 büyük çay bardağı pirinç
maydanoz
2-3 yemek kaşığı biber salça
2 yemek kaşığı domates salça
reyhan kurutulmuş
kuru nane
tuz
karabiber
zeytinyağı

sosu için;
domates salçası
biber salçası
zeytinyağı
sıcak su

Sevgi'li Tarif

1) Yıkayıp saplarını ayıkladığınız pazıları büyük bir tencerede kaynayan suya daldırıp rengi koyu yeşil olunca hemen çıkartınız.
2) Süzgece aldığınız pazı yapraklarını soğumaya bırakınız
3) Dolma iç malzemelerini karıştırarak biraz elinizle yoğurunuz.
4) Pazı yapraklarını uygun boyutlarda bölerek sarmaya başlayınız.


5) Pazıları pişireceğiniz tencereye zeytinyağı ve salçaları ekleyerek biraz kavurunuz. Sardığınız pazıları sosun üzerine yerleştiriniz.
6) Pazıların üzerine bir tabak kapatıp kapakla aynı hizada sıcak su koyarak kısık ateşte pişiriniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder