11 Mart 2013 Pazartesi
TAVUKLU BULGUR PİLAVI
Bulgur Pilavını çok severim. Fakat eşim ve prensesimiz sevmez. Onlar sevmediği için senede 2-3 defa yapabiliyorum. Sebzeli bulgur pilavı her zaman tercihimdir fakat tavuklusunu ilk defa denedim ve çok beğendim. Hem tavuk suyu hem de tavuk etleri ile çok leziz oluyor , mutlaka denemelisiniz....
Malzemeler:
1,5 bardak pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 bardak tavuk suyu
1 kase tavuk eti
tuz
karabiber
Sevgi'li Tarif
1) İnce ince kıydığmız soğanları zeytinyağı ve tereyağı ile soteliyoruz.
2) Sotelediğimiz soğanlara 1 tatlı kaşığı salça ekleyerek 1-2 dk daha kavuruyoruz.
3)Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları da ilave ederek 3-4 dk daha kavurup suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz
4) Kısık ateşte bulgurlar suyunu tamamen çekene kadar pişirip, tavuk parçalarını pilavın üzerine koyuyoruz.
5) Karabiber ve isteğinize göre kekik serperek altını kapatıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder