19 Mart 2013 Salı

YOĞURTLU & CEVİZLİ KABAK SALATASI




Yoğurt ve ceviz eşliğinde hazırlanan kabak salatası, kabak sevmeyenlerin bile beğenerek yediği harika bir mezedir.
Hem akşam yemeklerinde hem de çay davetlerinizde  ve özellikle mangal yaptığınızda da kabak salatası  yapmanızı tavsiye ederim.
Rendelendiğinde gözünüze çok gelen kabaklar sizi yanıltmasın çünkü;  soteleme aşamasında kabaklar suyunu salıp tekrar çekeceği için azalacaktır.

Malzemeler

1 Kg kabak (rendelenmiş)
4-5 yemek kaşığı mayonez
2 kase yoğurt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
ceviz içi

Sevgi'li Tarif

1) Kabakları zeytinyağı ile teflon tavada  suyunu salıp çekinceye kadar kavurunuz.
2) Kabaklar kızarmaya başladığında altını kapatıp soğumasını bekleyiniz.
3)Yoğurt mayonez ve ceviz ile  karıştırarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder