Geçen hafta yemek yapamadığım günün akşamında; buzluktaki etlerimi değerlendirerek kısa sürede hazırladığım ve eşimin çok beğenerek yediği bir akşam yemeği oldu bizim için. Prensesimiz dürümün içindeki lezzetli etlerin keyfini çıkaracağına iri doğradığım için damak tadına hitap etmeyen soğanlara çok takıldı ama olsun bu da benim için tecrübe oldu . Bir daha soğanlar minik doğranacak...
Et dürümü hazırlarken bir yandan da Tefal Actifry 'da patates kızarttım. Patatesleri semt pazarımızdan aldığım tırtıklı kesme aparatı ile kesiyorum çok daha güzel oluyor.
Malzemeler
250 gr dana kuşbaşı (minik doğranmış)
2 bardak su
1 küçük boy soğan
4-5 kaşık domates (kışlık domates sostan kullandım)
zeytinyağı
tuz
renkli tane karabiber biber
kırmızı toz biber
kekik
3 adet tortilla ekmeği
Sevgi'li Tarif
1) Yıkadığınız etleri 2 bardak su ile bir tencerede 20 dk haşlayınız.
2) Varsa wok tavada yoksa normal teflon tavada zeytinyağı ile soğanları soteleyiniz.
3) Haşladığınız etleri ilave ederek sotelemeye devam ediniz.
4) Domates püresi ve haşladığınız etlerden kalan sudan 1 kepçe ilave ederek kavurmaya devam ediniz.
5) Etler yumuşayana kadar kepçe ile azar azar su ilave edip bu suyu çektirin.
6) Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ilave edip etlerin altını kapatınız.
7) Kekik serptiğiniz tavadaki etlerin üzerine tortilla ekmeğini koyarak ekmeğin etin yağı ile temas etmesini sağlayarak yumuşatın.
8) Etlerin yağı ile yumuşattığınız ekmeklere eti paylaştırarak dürümü hazırlayınız.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder