11 Mart 2013 Pazartesi
LAZANYA
İtalyanlar makarna konusunda 1 numaralar. Lazanya da İtalyan asıllı makarna çeşitlerinden...
Eşimle çok seviyoruz lazanyayı ve malum prensesimiz bir bahane bulup çok da beğenerek yemiyor her yaptığımda.
Lazanya yaptığım günler sadece çorba ve salata yapmayı tercih ediyorum.
Lazanya zengin malzemesi ile oldukça doyurucu, üstelik sebze ve protein bir arada.
Lazanyayı haşlamadan kullanacağımız için kıymalı sosunu sulu, beşamel sosu da normal kıvamdan biraz daha cıvık yapmalıyız.
Malzemeler
18 yaprak lazanya
Kıyma sos için;
250 gr dana kıyma
1 küçük boy soğan (ince kıyılmış)
1 orta boy havuç (rende)
1 kase domates püresi (kışlık domatesimden kullandım)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
sıcak su
karabiber, pul biber,kimyon
tuz
beşamel sos için;
4 bardak süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Sevgi'li Tarif
1) Bir tavada zeytinyağ ile kıymaları kıymalar suyunu salana kadar pişirip, soğanları ilave ediyoruz.
2) Kavrulan kıyma ve soğanlara rendelenmiş havuçları ekleyerek 1-2 dk daha kavurup domates püresi ve salçaları da ekleyerek pişiriyoruz.
3) Kıymalı sosun sulu olması için 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz tuz ve baharatlarını ekleyerek kısık ateşte 5 dk daha pişiriyoruz.
4) Beşamel sos için gerekli malzemeleri teflon tavada bir çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz. Cıvık kıvamlı beşamel sosa tuz ilave ederek altını kapatıyoruz.
5) 20x28 cm yağladığımız borcama 1 kepçe beşamel sos dökerek üzerine 3 adet lazanyayı yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
6) Lazanyanın üzerine tekrar beşamel sos ve kıymalı sos döküyoruz.
7) Tekrar 3 adet lazanyayı yan yana dizerek kıymalı sos ve beşamel sos döküyoruz ve 5 kat olacak şekilde bu işlemi tekrarlıyoruz.
8) Son kata da 3 adet lazanya da koyduktan sonra kalan beşamel sosu lazanyanın üzerine dökerek önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.
9) Fırında pişmeye başladıktan 15 dk sonra üzerine rende kaşarı ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz
10) Kaşarlar eriyip kızarmaya başladığında fırından çıkarıp biraz dinlendirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder