29 Mart 2013 Cuma

KREMALI MANTARLI TAVUK SOTE


Bizim damak tadımıza göre; tavuk göğüs eti yağsız olduğu için pişirildiğinde çok da lezzetli olmuyor.
Bu sebeple de bizim mutfağımıza tavuk göğüs etleri; biftek şeklinde ve prensesimizin en sevdiği tavuk yemeği olan çıtır paneli tavuk olarak girer.
Geçen hafta aile büyüklerimizi yemeğe davet ettiğimde ana yemeğimi tavuk ile yapmaya karar verdim ve krema, mantar, köri üçlemesiyle lezzetli ve çok pratik bir tavuk yemeği hazırladım. Tavuk göğüs kullanacaksanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler

1 kg jülyen kesilmiş tavuk biftek
2 pkt 400 gr kültür mantarı
2 pkt  100 ml krema
1 orta boy soğan
tuz
karabiber
köri
zeytinyağı
(Malzeme listemdeki miktarlar ile 10 kişilik yemek hazırlanmıştır.)

Sevgi'li Tarif

1) Temizleyip istediğiniz boyutta dilimlediğiniz mantarları zeytinyağı ile  mantarlar suyunu salıp çekene ve biraz da kızarana kadar soteleyiniz.
2) Büyük bir teflon tencere/tavada  zeytinyağı ile soğanları ve tavukları , tavuklar suyunu salıp çekene kadar soteleyiniz.
3) Damak tadınıza göre tavuklara köri ilave ederek 1-2 dk daha soteleyiniz.
4) Mantarları da tavuklara karıştırıp 2 pkt krema ilave ediniz.
5) Krema ile pişen tavuk mantar sotenize; tuz, karabiber ilave ederek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder