28 Mart 2013 Perşembe

ISLAK KEK




Klasik ıslak kek tariflerinden farklı bir deneme ile daha yumuşak ve vitaminli bir ıslak kek yaptım. Özellikle Çocuklar çikolatalı kek ve pastalara daha düşkün olduklarından; besleyici olsun diye 1 elma ve 1 havuç rendesi ile yaptım tabi ki cevizi de unutmadım.


Malzemeler

3 yumurta
1 bardak toz şeker
1,5 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 havuç (rendelenmiş)
1 elma (rendelenmiş)
Aldığı kadar un
kakao
vanilya
kabartma tozu
ceviz

Sevgi'li Tarif

1) 3 yumurta ve toz şekeri şekerler eriyip krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
2) 1,5 bardak süt ve dilediğiniz miktarda kakao ile çırpmaya devam ediniz. Bu karışımdan 1 büyük su bardağı ayırınız.
3) Sıvı yağ ve rendelenmiş havuç ile elmayı da ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırınız.
4) Un, vanilya kabartma tozunu eleyerek kek karışımına ilave ediniz. Cevizleri de ekleyiniz.
5) Kase margarin ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dk pişiriniz. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarınız.
6) 5 dk dinlendirdikten sonra ayırdığınız sosu kek kalıbın içindeyken üzerine dökerek çekmesini bekleyiniz.
7) Sosu çeken keki servis tabağına alıp süsleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder