19 Mart 2013 Salı

KISIR




Ailece yemeye doyamadığımız lezzetlerdendir KISIR. Ekşi ve zeytinyağı oranı eşit olmalı bizim damak tadımıza göre. Bulguru Devletşah'ın Kısır tarifinde öğrendiğim gibi limonlu tuzlu suyla ıslatıyorum böylece istediğimiz ekşiliği elde edebiliyorum. Yeşillik oranını da damak zevkimize göre ayarlıyoruz ve kısıra en çok yakıştırdığım kimyonu da mutlaka ekliyorum. Siz de kendi zevklerinize göre kısıra istediğiniz sebzeleri (domates, sivri biber, salatalık vb) ekleyebilirsiniz.


Malzemeler

2 bardak köftelik bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1 limon
5 yemek kaşığı nar ekşisi
yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 bardak sıcak su
yarım demet maydanoz
4-5 dal taze soğan
5-6 adet salatalık turşusu
tuz
kimyon

Sevgi'li Tarif

1) 1,5 bardak sıcak suya limon sıkıp tuz ilave ederek bulgur ve salçaları limonlu su ile  ıslatarak karıştırıp kabın kapağını kapatınız.
2) Bulgurlar yumuşayana kadar kapağı açmayın.
3) İnce ince kıydığınız soğan ve maydanozları ve küp küp kestiğiniz salatalık turşularını bir kapta karıştırınız.
4) Nar ekşisi ve zeytinyağını bir kasede karıştırınız.
5) Şişen bulgurları yoğurarak salçanın bulgur ile özdeşleşmesini sağlayınız.
6) Kıydığınız sebze ve turşular ile zeytinyağlı nar ekşisi karışımını bulgura ilave ediniz.
7) Tuz ve kimyon ekleyerek servise sunabilirsiniz


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder