14 Şubat 2013 Perşembe

PORTAKALLI KEK


''KENDİSİNİ PASTA ZANNEDEN KEK'' sıradaki tarifim.
Pasta görünümlü kek denememi ilk defa LİMONLU KEK ile yapmıştım. Tadına bakan dostlarım ve ailem tarafından çok beğenilmişti. Aynı tarz keki portakal ile yapmaya limonlu beğenildiği zaman karar verdim.

Hazır portakal mevsimindeyiz; hem meyve olarak tüketebilir, hem suyunu sıkıp içebilir hem de keklere tatlılara ekleyerek lezzetli sunumlar yapabiliriz.
Klasik kek yapma monotonluğundan sıyrılıp hem kolay hem de şık bir sunumla sevdiklerinize tattırabilirsiniz.

Malzemeler
3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 büyük çay bardağı ayçiçek yağ
1 bardak süt
4 portakal kabuğu rendesi
1 bardak portakal suyu
2 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un (3,5 su bardağı)

Portakallı sos
 1,5 bardak portakal suyu
1 bardak su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Üzerini süslemek için
Antep fıstık
limon kabuğu renddesi

Sevgi'li Tarif

1) 3 yumurta ve 1 bardak toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz.
2) Yağ ve  sütü ekleyip biraz daha karıştırıyoruz
3) Kalan malzemeleri ve aldığı kadar unu ilave ediyoruz,
4) 30 cm çapındaki yuvarlak borcamı  margarin ile (kase margarinleri tercih etmelisiniz) yağlayarak keki borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dk pişiriyoruz.
5) Üzeri hafif kızaran kekimizi (pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz) fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
6) Soğuyan kekimizi servis yapacağımız tabağa alıyoruz ve üzerini portakal dilimleri ve rendelenmiş portakal kabukları ile süslüyoruz.
7) Portakal sosu için gerekli malzemeleri pişirerek biraz soğutuyor ve kekin üzerine dökerek antep fıstıkları ile süslüyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder