17 Şubat 2013 Pazar

KADINBUDU KÖFTE




Adı çok komik tadı çok güzel , sevdiğim köfte türlerindendir ''KADINBUDU KÖFTE'':)
Prensesimiz de o kadar çok beğendi ki neden bu kadar ara vererek yapıyorum bu köfteyi diye sorgular oldum kendimi. Dışı çıtır çıtır , içi leziz mi leziz bu köftelerin yapımı da çok basit, özellikle çocuklarınıza bol bol yedirmenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

400-500 gr yağsız dana kıyma
1 çay bardağından 1 parmak az pirinç (haşlanmış)
2 orta boy soğan
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz tatlı biber

Kızartmak için
1 yumurta
Un
Galeta unu
Ayçiçek yağ

Sevgi'li Tarif

1) Kıymayı ikiye ayırınız. İnce doğranmış soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kıymanın yarısını kavurunuz.
2) Derin bir cam kaseye kalan çiğ kıyma, 1 yumurta sarısı, haşlanmış pirinç, isteğe göre ince kıyılmış maydanoz, kavrulmuş kıyma ve baharatları ekleyerek yoğurunuz.
3) Yoğurduğunuz köfteden 2 ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve avucunuzda yassılaştırarak oval şekil verin.
4) Hazırladığınız köfteleri 2-3 saat hava almayacak şekilde buzdolabına dinlendirebilirsiniz.
5) Köfteleri  önce una, sonra çırpılmış yumurtaya  ve en son galeta ununa bulayarak kızgın yağda her iki tarafı da sararıncaya kadar kızartınız.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder