8 Şubat 2013 Cuma

MAHLUTA ÇORBASI


Mercimek yaparım diye başlayıp son anda Mahluta'ya çevirmeyi başardığım çorba tarifimi paylaşıyorum sizlerle.

Tavuk suyu hazırlarken vitaminli olsun diye soğan, patates, havuç ve sarımsak da ekledim düdüklü tencereye ve haşlanan bu sebzeleri çorbada kullandım.
Sonuç;
Çok lezzetli, bol vitaminli MAHLUTA ÇORBASI :)

Malzemeler

1 adet büyük boy kalçalı tavuk but
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(tatlı)
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
2 litre su


Sevgi'li Tarif

1) Tavuk but, havuç, patates, soğan, sarımsak, 2 litre su ve 1 tutam tuzu varsa düdüklü tencerede yoksa normal tencerede haşlayınız.
2) Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını, haşlanan sebzeleri ve 1 bardak yıkanmış kırmızı mercimeği ekleyiniz.
3) Sebzeli tavuk suyundan da ilave ederek pişiriniz.
4) Mercimekler pişip rengi değiştiğinde bilenderdan geçirip, kıvamı koyu ise sıcak su ekleyerek 1-2 taşım daha kaynatabilirsiniz.
5) 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave ederek karıştırınız. Damak tadınıza göre tuz ilavesi yapabilirsiniz.
6) Bir tavada eritip kızarttığınız 1 yemek kaşığı tereyağı  ile 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi çorbanızın üzerine ekleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder