13 Ocak 2013 Pazar

LİMONLU KEK







Malzemeler

3 yumurta
1 bardak toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
1 bardak sıvı yağ
4 limon kabuğu rendesi
1 pakt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un 
Antep fıstık (bütün)


Limonlu sos

Yarım bardak toz şeker
4 limon'un suyu
2 yemek kaşığı Mısır nişastası
1 limon

Antep fıstık (iri çekilmiş)



Sevgili Tarif

1) 3 yumurta ve 1 bardak toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz
2) 1 bardak sıvı yağ ve yarım bardak yoğurt ekleyip biraz daha karıştırıyoruz
3) Kalan malzemeleri ve aldığı kadar unu ilave ediyoruz,
4) 30 cm çapındaki yuvarlak borcamı  margarin ile (kase margarinleri tercih etmelisiniz) yağlayarak 
kekimizi borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dk pişiriyoruz
5) Üzeri hafif kızaran kekimizi (pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz) fırından 
çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
6) Soğuyan kekimizi servis yapacağımız tabağa alıyoruz ve üzerini resimdeki gibi limon dilimleri ile  süslüyoruz,
7) Limon sosu için gerekli malzemeleri pişirerek biraz soğutuyor ve kekin üzerine dökerek iri çekilmiş antep fıstıkları ile süslüyoruz.

Afiyet olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder