16 Ocak 2013 Çarşamba

SÜTLAÇ




Çiftlikten gelen sütle yoğurt mayalarken prensesimiz benden sütlaç yapmamı istedi. (Şimdiye kadar hep uzun ömürlü sütle yapardım) Taptaze çiftlik sütü ve bana göre sütlü tatlıların olmazsa olmazı vanilyayı da 2 pkt ekleyince hoş kokusu ile çok daha lezzetli oldu :)

Malzemeler

1 litre ılık süt
1 çay bardağı pirinç
1 bardak toz şeker
1/2 litre su
3 silme yemek kaşığı pirinç unu
1 bardak su
2 pkt vanilya
süslemek için toz tarçın

Sevgi'li Tarif

1) 1 çay bardağı pirinci 1/2 litre su ile pirinçler pişip suyunu çekene kadar haşlıyoruz.
2) 1 litre ılık sütü pişen pirinçlerin üzerine ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
3) Bir kasede 3 silme yemek kaşığı pirinç ununu 1 bardak su ile topak kalmayacak şekilde eziyoruz.
3) Kaynayan sütten 2 kepçe alıp pirinç ununa ekliyoruz.
4) Hazırladığımız sütlü pirinç ununu da tencereye ekleyerek kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
5) 1 bardak toz şekeri ve 2 pkt vanilyayı da ilave ederek karıştırıyoruz ve 5 dk daha kaynatıyoruz.
6) Kaselere paylaştırarak arzuya göre  tarçın ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder