21 Ocak 2013 Pazartesi

KURABİYE (TARÇIN&KARANFİL&ZENCEFİL 'Lİ)





Çocuklarımızın severek sütle , bizlerin de mis gibi kokan Türk kahvesinin yanında zevkle yiyebileceğimiz, hem gözümüze hem damağımıza hitap edecek çok  kolay bir kurabiye tarifi paylaşıyorum bugün sizlerle.
Aynı kurabiye malzemesini; toz fındık,ceviz, yeşil fıstık ve hatta Türk kahvesi ile de çeşitlendirerek farklı lezzetler sunabilirsiniz sevdiklerinize.


Malzemeler

1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 pkt kabartma tozu
2 pkt vanilya
Aldığı kadar un (kurabiye hamuru kulak memesi kıvamında olacak)


toz tarçın, toz zencefil,karanfil (havanda döverek kullandım)
merdane
şekilli kalıplar (kalpli,yıldızlı, sevimli hayvanlar)


Sevgi'li Tarif

1) Tarçın,zencefil ve karanfil dışındaki tüm malzemeleri yoğurarak kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
2) Hamuru 3 parçaya bölerek 1.hamura tarçın,2.hamura zencefil,3. hamura karanfil ekliyoruz ve yoğurarak malzemenin karışmasını sağlıyoruz.
3) Her hamuru düz bir zeminde merdane ile açarak seçeceğimiz kalıplarla 3 farklı lezzette ve şekilde kurabiyeler hazırlıyoruz.
4) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz
5) Önceden ısıtılmış 150-160  derecelik fırında renklerini sarartmadan  yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz.


Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder