16 Ocak 2013 Çarşamba

SODALI GÜL BÖREĞİ (PATATESLİ VE PEYNİRLİ)




Malzemeler

4 adet hazır  yufka
1 su bardağı soda
3 yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta sarısı (üzeri için)
susam,çörek otu,haşhaş(mavi) tohumu

Patatesli iç malzeme

4-5 adet orta boy patates
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
kırmızı toz biber
karabiber
kuru nane

Peynirli iç malzeme

200 gr beyaz peynir
kırmızı toz biber
2 yumurta beyazı

Sevgi'li Tarif

1) Patateslerin kabuklarını soyarak varsa buhar tenceresinde yoksa suda haşlıyoruz.
2) Teflon tavada rendelenmiş soğanlarımızı zeytinyağı ile birlikte  3-4 dakika kavuruyoruz.
3) Haşlanan patatesleri soğanların olduğu tavaya alarak patates ezici ile eziyoruz (minik patates parçaları kalırsa daha lezzetli olacaktır)
4) Tuz ve baharatlarını dilediğimiz miktarlarda ilave ederek harcımızı karıştırıyoruz.
5) Ayrı bir kapta çatal ile ezdiğimiz beyaz peynirin içine 2 yumurta beyazı ve kırmızı toz biber ilave ederek (dilerseniz ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz) peynirli harcımızı da hazırlıyoruz.
6) Derin bir kasede 3 yumurta,soda ve ayçiçek yağını iyice çırpıyoruz.
7) Her yufkadan 6 tane üçgen keserek  hazırlıyor ve hepsine  sodalı, yumurtalı,yağlı karışımdan sürüyoruz, iç malzemeyi koyarak gül böreği şeklinde sarıyoruz.
8) Böreklerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz, üzerine  yumurta sarısı sürüp, susam-çörek otu ya da haşhaşla süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişiriyor ve soğumadan servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder