13 Ocak 2013 Pazar

BAL KABAĞI ÇORBASI


Bal kabağı kış aylarında bolca tüketebileceğimiz bol lifli harika bir sebze/meyve;))
Sadece tatlı olarak tercih edenlerdenseniz mutlaka çorbasını da denemelisiniz.
Ayrıca  çiğ olarak salatalarınıza  rendeleyerek de tüketebilirsiniz.
 Düdüklü tencerede pişirirseniz kısa sürede çok pratik, lezzetli ve bol vitaminli bir çorba olacaktır.



 Malzemeler

 500 gr bal kabağı
 1 orta boy soğan 1 orta boy patates
 1 orta boy havuç
 2 diş sarımsak
 1 lt su( varsa tavuk suyu)
 100 ml sıvı krema 
3 yemek kaşığı zeytinyağı(riviera) 
Tuz,karabiber

 Sevgi'li Tarif

1) Balkabağı ,patates,havuç ve soğanları küp küp doğruyoruz. 
2) Düdüklü tenceremize zeytinyağımızı koyarak soğanları ilave ediyoruz. 
3) Küp küp doğradığımız sebzelerimizi ve 2 diş sarımsağı da ilave ederek karıştırıyoruz.
4) 1 lt tavuk suyunu ilave ederek düdüklü tenceremizi kaptıyoruz ve 8-10 dk pişiriyoruz
5) Bilenderdan geçirdiğimiz sebzelerimize gerekirse biraz daha sıcak su ya da tavuk suyu ilave ediyoruz tuz, karabiber ve 100 ml krema ilave ederek bir taşım daha kaynatıyoruz. 


 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder