30 Ocak 2013 Çarşamba

ISPANAKLI ÜÇGEN PİDECİKLER



Evimizde ıspanak sulu yemek olarak neredeyse hiç ama hiç tercih edilmez.
Geçen hafta ıspanaklı börek yaparım diye düşünürken yemek kitap/dergilerimi karıştırmaya başladım ve UNIPRO'nun ŞEFİN SOFRASI dergisinde üçgen pidecikleri gördüm.
Farklı bir iç malzeme ile yapılan bu pidecikleri ben ıspanak ile yaptım.
İlk denememde bizimle birlikte sevgili dostlarımız da tadınca çok ama çok mutlu oldum .

Canım arkadaşım iyi ki geldiniz:)


Malzemeler

Hamuru İçin;
400 gr un
2 çay kaşığı kuru maya
250 ml ılık su
tuz
2 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı ay çiçek yağı

Ispanaklı Harç İçin:
500 gr ıspanak(yıkanıp ,doğranmış)
1 orta boy soğan
tuz
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

2 yumurta sarısı

Sevgi'li Tarif

1) 500 gr ıspanağı yemeklik doğranmış soğan ile birlikte zeytinyağı ile kavuruyoruz.
2) Tuz ve baharatlarını ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
3) Unu eliyoruz ve 1 su bardağı unu ayırıyoruz.
4) Derin bir kase içinde mayayı ılık su ile çözüyoruz, ayırdığımız 1 bardak un, tuz ve toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
5) Kalan unumuzu yoğurma kabına alıyoruz ortasını havuz gibi açıyoruz ve hazırladığımız mayalı-unlu karışımı döküyoruz.
6) Ilık bir ortamda 10-15 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
7) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağının yarısını  ilave edip yoğurarak yumuşak dokulu ve elastik bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru kalan yağ ile yağlayarak üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir yerde 1-1,5 saat kabarmaya bırakıyoruz.
8) Hamuru tekrar yoğurup iri ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. (24-25 parça çıkıyor)
9) Her bir parçayı unlayarak merdane ile 10 cm çapında dairler halinde açıyoruz ve iç malzemeyi paylaştırıyoruz.



10) Hamuru üçgen oluşturacak biçimde üçe katlıyoruz.


11) Kenarlarına yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
12) 200 derecede ısıtılmış fırınımızda kenarları iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dk pişiriyoruz

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder