27 Ekim 2013 Pazar

ISPANAKLI EKMEK (KREMALI&BEŞAMEL SOSLU)



Ispanak bizim evde sulu yemek olarak hiç sevilmez.
Kızım ve eşim ıspanağı kavurma, börek ve en çok "ISPANAKLI EKMEK" olarak tercih eder.  
Akşam yemeklerinde yanına çorba, salata ve ayran yaparak, sabah ise kahvaltıya davet ettiğiniz misafirlerinize börek yapmak yerine bu lezzetli ekmekleri yapmayı tercih edebilirsiniz.
Her öğüne yakışacağına ve beğenileceğine emin olabilirsiniz. 
Ben bu tarifimde hamburger ekmeği kullandım, tost ekmeği ya da dilimli olarak satın aldığınız istediğiniz çeşitte ekmekle yapabilirsiniz. 

Malzemeler

500 gr ıspanak 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
100 ml Sıvı krema

Beşamel sos ;

3-4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı terreyağ
2,5 bardak süt
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)

5 adet hamburger ekmeği (ikiye bölerek kullanıyoruz)
Üzeri için rende kaşar

Sevgi'li Tarif

1) Ayıklayıp yıkadığınız ıspanak yapraklarını iri iri yemeklik doğrayınız.
2) Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile suyunu salıp çekene kadar kavurunuz.
3) Kavrulan ıspanakların içine krema, tuz ve karabiber ekleyip 5 dk daha (krema pişip koyulaşana kadar) pişirip ocağın altını kapatınız.
4) Başka bir tavada tereyağ, un ve sütü karıştırarak beşamel sos hazırlayınız, 
5) Koyulaşan beşamel sosunuza bir tutam tuz, karabiber ve varsa muskat rendesi ekleyerek bu karışımı kremalı ıspanağa ekleyerek karıştırınız.
6) Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamburger ekmeklerinizi dizin.
7) Ispanaklı karışımdan ekmeklerin üzerine kalın tabakalar halinde paylaştırınız.
8) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ekmeklerinizi 10 dk pişirip, fırından çıkarıp her ekmeğin üzerine kaşar peynir rendesi ekleyerek tekrar pişiriniz.
9) Kaşar peynirler eriyip kızarınca ekmekleri fırından çıkarıp, sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz

Afiyet olsun... 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder