1 Ocak 2014 Çarşamba

HAŞHAŞLI VE MARMELATLI KURABİYE




2014 yılının ilk gününde, ilk tarifim Haşhaşlı ve Marmelatlı Kurabiye. Bugün sevdiklerimizle kahvaltı sonrası keyifle içilen kahve ve saleplerimize eşlik etti leziz kurabiyeler.
Haşhaşı ve ahududu marmelatını çok seven prensesimiz de beğendi.
Siz de çocuklarınıza (haşhaş eklemeden de yapılabilir) yanında süt ile birlikte yedirebilirsiniz. Aşağıdaki malzemelerle 25 adet kurabiye çıkıyor. Kalabalık misafirleriniz olduğunda miktarları iki katına çıkarabilirsiniz.

Malzemeler

125 gr margarin ya da tereyağı (erimiş olacak)
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 pkt vanilya
2 yemek kaşığı haşhaş
marmelat


Sevgili Tarif

1) Margarini bir tavada eritip soğutun.
2) Soğuyan margarine, ayçiçek yağı,  pudra şekeri, un ve vanilya ekleyerek hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
2) Haşhaşı da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
3) Dilediğiniz boyutta yuvarlayıp ortalarına başparmağınızla bastırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.
4) Önceden ısıtılmış 130-140 derecelik fırında rengi beyaz kalacak şekilde pişiriniz.
5) Soğuyan kurabiyelerin ortasına çay kaşığı yardımı ile marmelatları sürüp servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder