25 Ekim 2013 Cuma

ELMALI KEK



Elmalı kurabiye iç harcının klasik kek hamuru ile buluşması ''ELMALI KEK''
Elma, tarçın, ceviz üçlüsü ile hazırlanan yumuşacık ve lezzetli kek;  tadına bakan arkadaşlarım tarafından çok beğenildi, siz de bu pratik tarifi deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler
5 adet orta boy elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz

Kek Hamuru
3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
2,5 bardak un
2 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu

üzeri için pudra şekeri

Sevgi'li Tarif

1) Elmaları rendeleyip , toz şeker ile birlikte teflon tavada elmalar suyunu salıp çekinceye kadar pişiriniz.
2) Pişen elmaların içine tarçın ve dövülmüş ceviz ilave ederek soğumaya bırakınız.
3) 3 yumurta ve 1 bardak toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar (6-7 dk) mikser ile çırpın.
4) Süt ve sıvı yağı da ekleyerek biraz daha çırpın.
5) 2.5  bardak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek boza kıvamında kek hamurunu hazırlayın.
6) Kase margarin ile yağlayıp un serptiğiniz  kare borcamın tabanına  hazırladığınız kek hamurunun yarısını dökün.
7) Elmalı harcı eşit şekilde bu kek hamurunun üzerine paylaştırıp, kalan hamuru da üzerine dökün.(elmalı harç kek hamurlarının arasında kalacak)
8) Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kekiniz kabarıp üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.(kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.)
9) Keki dinlendirip biraz soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde dilimleyip pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder