14 Ekim 2013 Pazartesi

AÇMA




Özellikle kahvaltıya davet etttiğim misafirlerime yaptığım çok lezzetli ve tazeliğini uzun süre koruyan kolay bir açma tarifim var sırada. İstediğiniz iç malzeme  ile yapabileceğiniz pratik açmayı ben genellikle patatesli ve zeytinli yapıyorum.
Aynı malzeme ile sade yaparak ve yuvarlak şekil verip hazırlayabilirsiniz. İçine koyacağınız kahvaltılık malzemelerle çocuklarınıza lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.



Malzemeler

1 pkt İnstant maya (toz)
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
4 bardak un (kulak memesi kıvamını elde edebilmek için ilave edebilirsiniz)
yumurta sarısı
susam, çörek otu, haşhaş

iç malzeme (haşlanmış patates ya da çekirdeksiz siyah zeytin)

Sevgi'li Tarif

1) Derin bir karıştırma kabına unu eleyip ortasını açıyoruz,
2) Toz maya, toz şeker, ayçiçek yağı, ılık süt ,ılık su ve tuzu ilave ediyoruz.
3) Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
4) Hamurun üstünü bir bez ile örtüp 1 saat mayalanması için ılık bir yerde dinlendiriyoruz.
5) Mayalanan hamurdan istediğimiz boyutta bezeler kopartarak ayçiçek yağı ile yağladığımız elimizle hamuru açarak iç malzemesini koyup şekil veriyoruz ve  yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
6) Tüm hamurlara şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısı ve susam,çörek otu ya da haşhaş serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder