25 Ekim 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



Kışlık olarak derin dondurucuda stokladığım 2 sebzeden biridir barbunya. Diğeri de tabi ki bezelye.
 Biraz pahalı da olsa market ve pazar tezgahlarında hala tazesini bulma ihtimaliniz var.
Ilık ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Pişirdiğiniz barbunyanın hem gazını almak, hem de daha parlak görünmesini sağlamak için barbunyayı haşlayarak pişirmenizi öneririm. Sarımsak seviyorsanız mutlaka domates ile birlikte yemeğinize dilediğiniz miktarda ekleyin, pişman olmayacaksınız.
Ben genellikle  Tefal Calipso düdüklü tencerem ile pişiririm ancak sizlere tencerede pişirme tarifini vereceğim.

Malzemeler

500 gr barbunya
1 adet ortaboy kuru soğan
2 adet havuç
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
sıcak su
zeytinyağı
üzerini süslemek için maydanoz

Sevgi'li Tarif

1) Ayıklanmış barbunyayı 7-8 dakika haşlayarak koyu renk veren suyunu döküyoruz ve tekrar yıkıyoruz.
2) Yemeklik doğranmış soğan ve havuçları zeytinyağı ile soteliyoruz.
3) Rendelenmiş  domatesleri ilave edip biraz daha kavuruyor ve sarımsak ile salçaları da ekliyoruz.
4) Son olarak barbunya, şeker ve tuz ilave edip barbunyanın üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz.
5) Önce orta, kaynamaya başladığında ise mutlaka kısık  ateşte pişiriyoruz.
6) Havuçlar yumuşadığında ve yemeğiniz hafif sulu kaldığında altını kapatın. Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder