4 Ekim 2013 Cuma

KARNIYARIK






Patlıcan dünyasının zengin tariflerinden en sevdiğim olanı var sırada. ''Karnıyarık''
Yanında pirinç pilavı ve cacık ile tadına doyulmaz. Patlıcanları kızartarak yaptığım bu güzel yemeği her zaman fırında pişirmeyi tercih ederim. Fırın yemeklerinin lezzeti gerçekten başkadır çünkü.
Sağlıklı ve hafif  olsun derseniz (patlıcanları kızartıldığı için)  kıyma sosuna yağ eklemeden de pişirebilir ya da patlıcanları közleyerek de aynı tarifi  deneyebilirsiniz.

Malzemeler

5 adet patlıcan
200 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
pul biber
kekik

patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağ
salçalı sos için 1 yemek kaşığı domates salçası  ve su
üzerini süslemek için çarliston biber

Sevgi'li Tarif

1) Patlıcanları alacalı soyup fotoğrafta görüldüğü gibi bıçakla karınlarına çizik atınız.
2) Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra iyice yıkayıp kurulayınız.
3) Geniş bir tavada, bol kızgın yağda çevire çevire altın sarısı renk alıncaya kadar kızartınız.
4) Kızaran patlıcanları pişireceğiniz tepsi/borcama dizerek çizik attığınız yerlerden karınlarını açınız. Her patlıcanın içine tuz ve biraz da karabiber serpiniz.
5) Bir tavada kıyma ve ince ince doğradığınız soğanları arzunuza göre çok az yağ ekleyerek kavurunuz.
6) Kavrulan soğan kıyma karışımına 2 adet rende ya da minik doğranmış domatesi ialve ediniz.
7) Domateslerden sonra domates salçası ve biber salçasını da ilave ederek kendi suyu ile pişiriniz.
8) Pişen sosa tuz, karabiber, pul biber ve kekik ilave ederek altını kapatınız.
9) Hazırladığınız sosu patlıcanlara paylaştırarak çarliston  biber ile süsleyiniz.
10) Salçalı sos için 1 yemek kaşığı salçayı 1 çay bardağı su ile açarak tepsinizin dibine dökünüz
11) Önceden ısıtılmış 180  derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirip sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Af,yet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder