9 Mayıs 2013 Perşembe

KEPEKLİ, DEREOTLU POĞAÇA



İlk defa denediğim ve yine eşimin çok beğendiği bir tarifim var sırada.
Misafirlerimizin dereotu sevip sevmediğini bilemediğim için dereotunu az koydum ama eminim ki daha fazla dereotu ile hatta;  maydanoz-taze soğan-dereotu üçlemesi ile de harika olacaktır bu poğaçalar.
Normal kabartma tozu yerine  Dr.Oetker 'in en sevdiğim ürünlerinden çeşnili kabartma tozunu kullandım. Denemediyseniz ilk fırsatta denemenizi tavsiye ederim. Tuzlu kurabiye ve poğaçaları bambaşka bir lezzete çeviriyor bu kabartma tozu. Kepekli un ve beyaz un miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Beyaz un kullanmadan da sadece kepekli un ile yapılabilir.



Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt dr.oetker çeşnili (mahlepli-susamlı) kabartma tozu
Kepekli un+beyaz un (aldığı kadar)
Tuz
Dereotu
Rende beyaz ve kaşar peynir
Üzeri için; susam, ay çekirdek içi

Sevgi'li Tarif

1) 2 adet yumurtanın bir adet sarısını poğaçaların üzeri için ayırınız.
2) 1 yumurta sarısı 2 yumurta beyazı, yoğurt ve sıvı yağı derin bir kasede karıştırınız ve içine kepekli+beyaz undan ekleyiniz, çeşnili kabartma tozunu ve tuzunu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
3) Dilediğiniz miktarda kıyılmış dereotunu da hamurunuza ekleyiniz.
4) Mandalina büyüklüğünde hamurları elinizin içinde açıp içlerine peynir karışımından koyunuz ve oval şekilde kapatarak tepsiye diziniz.
5) Yumurta sarısı sürdüğünüz poğaçaların üzerine susam ve ay çekirdek içi ekleyerek 180 derecelik fırında  hafif kızarana kadar pişiriniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder