9 Mayıs 2013 Perşembe

ÇİLEK SOSLU SÜRPRİZLİ MUHALLEBİ




Prensesimizin favori meyvesi çilek ile favori bir tatlı yapmak istedim bugün.
Hasta olduğu için yarım kase yiyebildi :( ama aynı anda hem süt hem meyve hem de sürprizli besleyici bir tatlı yediği için içim rahat.
Doğum günü pastalarından kalan pandispanyadan paylaştırdım kaselerin dibine.
3 katlı, sürprizli ve hafif bir muhallebi oldu.

Malzemeler

400 ml. süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 pkt vanilya

1 kase çilek (7-8 adet)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

1 dilim kek ( kaselerin dibine paylaştırılacak)
fındık parçaları (sürprizimiz:))
hindistan cevizi, toz yeşil fıstık

Sevgi'li Tarif

1) Süt, toz şeker, un ve nişastayı orta ateşte çırpma teli ile karıştırarak pişiriniz.
2) Kaynayınca içine 1 pkt. vanilya ilave edip karıştırmaya devam ediniz ve 1-2 dk. sonra altını kapatınız.
3) Rondo ile püre haline getirdiğiniz çilekleri şeker ve nişasta ile pişiriniz.
4) Kek parçalarını kaselerin dibine paylaştırınız. (verdiğim malzeme miktarları ile fotoğrafta gördüğünüz kaseler ile 4 kase muhallebi oldu. )
5) Tatlının sürprizi olan fındıkları bıçak ile ufak parçalara ayırarak keklerin üzerine paylaştırın.
6) Muhallebiyi de kaselere paylaştırıp ılıttığınız çilek soslarını da üzerine dökünüz.
7) Buzdolabında soğuttuğunuz muhallebileri; hindistan cevizi ve yeşil toz fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder