2 Aralık 2012 Pazar

MUHALLEBİLİ HAVUÇLU KEK





Malzemeler

3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 bardak sıvı yağ
2,5 bardak un
4 adet rendelenmiş havuç
Tarçın
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Muhallebi Malzemeleri

2 bardak süt
1 bardak toz şeker
2 Türk kahve fincanı un
2 Türk kahve fincanı nişasta
1 paket vanilya

Üzerini süslemek için  3 yemek kaşığı ceviz

Sevgi 'li tarif

1) 3 yumurta ve 1 bardak toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz
2) 1 bardak sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz
3) Havuç, tarçın,ceviz, 2,5 bardak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek silikon spatula yardımı ile güzelce karıştırıyoruz
4) 30 cm çapındaki yuvarlak borcamı  margarin ile (kase margarinleri tercih etmelisiniz) yağlayarak kekimizi borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dk pişiriyoruz
5) Üzeri hafif kızararan kekimizi (pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz) fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz
6) Muhallebi malzemelerini bir tencereye alarak orta hararetli ısıda çırpıcı ile sürekli karıştırartak pişiriyoruz
kaynamaya başladığında altını kısarak 2-3 dk daha pişirerek ocaktan alıyoruz ve üzerinin kabuk tutmaması için arada sırada karıştırıyoruz
7) Soğuyan kekimizi servis yapacağımız tabağa alarak, kremayı üzerine güzelce yayıyor ve düzeltiyoruz, cevizle üzerini süslüyerek servise hazırlıyoruz.

Afiyet  olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder