4 Ekim 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Zeytinyağlı Yemekler listesinde favorimdir Pırasa. Bol zeytinyağlı ve limonlu olursa bayılırım.
Pırasa soğan familyasından olduğu için genelde soğansız pişirilir ancak ben havuçlarla birlikte ufak bir kuru soğanın kavrulmasının yemeği daha lezzetli yaptığını düşünüyor ve mutlaka soğanlı pişiriyorum.
Her zeytinyağlı yemekte yaptığımız gibi piştikten sonra yemeğimizin üzerine zeytinyağı (sızma)  ve pırasanın vazgeçilmezi limonu da eklemeyi ihmal etmiyoruz.

Malzemeler

500 gr pırasa
2 orta boy havuç
1 küçük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç (yıkanmış)
1 tatlı kaşığı toz şeker 
zeytinyağ
tuz
sıcak su
1 limonun suyu


Sevgi'li Tarif

1) Yemeklik doğranmış kuru soğan ve  verev doğradığımız havucu zeytinyağı ile soteliyoruz.
2) Ayıklayıp temizlediğimiz ve istediğimiz boyutta verev  doğradığımız pırasaları kavrulan havuç ve soğanların üzerine ilave edip karıştırmadan kapağını hafif aralık bırakarak havuç suyunu bırakana kadar orta ateşte kavuruyoruz.
3) Kendi halinde kavrulan pırasaların üzerine yıkadığımız pirinçleri, tuz ve şekeri ilave ederek pırasalar ile aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ekleyip, hafifçe karıştırıyoruz.
4) Kısık ateşte havuçlar pişip, yemeğimiz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder