3 Ekim 2013 Perşembe
KARIŞIK KIZARTMA
Tariflerime verdiğim uzun aradan sonra; sonbaharı yaşayamadan neredeyse kışı yaşadığımız bu günlerde yaz aylarından kalma bir tarifle merhaba demek istedim sizlere.
''Karışık Kızartma'' geride bıraktığımız sıcak yaz mevsiminin tehlikeli yiyeceklerinden.
Bol bol ekmek tüketimine neden olup pek de sağlıklı olmayan ama çoook lezzetliler listesinde üst sıralarda yer alan, her öğüne de yakışan bir çeşittir.
Patlıcan dışındaki sebzeleri bol yağda kızartmak yerine teflon tavada 2-3 kaşık yağ ile soteleyerek de hazırlayabilirsiniz.
Ben bu tarifimde patlıcan ve kabağı kızartıp biberi domates ile birlikte soteledim.
Karışık kızartmanızı havuç ve küp patates de ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler
2 orta boy patlıcan
2 orta boy kabak
4-5 adet yeşil köy biberi
3 adet domates
2 diş sarımsak
kızartmak için ayçiçek yağı
tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sevgi'li Tarif
1) Patlıcan ve kabakları küp küp doğruyoruz
2) Küp küp doğradığımız patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
3) Sos tenceresine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek çok iri olmayacak şekilde doğradığımız köy biberleri ile soteliyoruz.
4) Köy biberlerinin rengi dönmeye başladığında rendelenmiş 3 adet domates ve sarımsakları ilave ediyoruz.
5) Domates ve biberleri yaklaşık 10-12 dk kadar pişirip 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve tuz ilave ederek sosun altını kapatıyoruz.
6) Kızgın yağda kızartıp fazla yağını süzdürerek hazırladığımız patlıcan ve kabakları servis tabağına alıp üzerine biberli domates sosu ekleyerek servis edebiliriz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder