25 Haziran 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



İçinde bulunduğumuz mevsimin vazgeçilmezidir ''Zeytinyağlı Taze Fasulye''
Zeytinyağlı yemekleri soğuk yemekten  hoşlanıyorsanız, yemeğinizi yapıp 1 gece dolapta bekletmenizi tavsiye ederim.
Piştikten sonra üzerine gezdireceğiniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı (sızma) ile çok lezzetli olacaktır.

Malzemeler

500 gr taze fasulye
1 orta boy soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
1 adet kesme şeker
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su

Sevgi'li Tarif

1) 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı soteleyiniz.
2) 2 domates (küp doğranmış) ve 1 yemek kaşığı biber salçasını da ilave ederek sotelemeye devam ediniz.
3) Temizleyip doğradığınız taze fasulyeleri, tuz ve kesme şekeri ilave ederek 1-2 dk kavurunuz.
4) 2 su bardağı sıcak suyu ilave ederek tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını kısınız.
5) Kısık ateşte fasulyeler parlak bir renk alana kadar pişiriniz. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını pişen fasulyenin üzerine gezdiriniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder