10 Mayıs 2013 Cuma
KREMALI MANTARLI MAKARNA
Makarna; bizim evin mutfağında sıklıkla tercih edilen, bazen yardımcı bazen de ana yemektir.
Pilav mı makarna mı? diye sorarsanız cevabımız çoğunlukla makarna olur.
Kremalı Mantarlı Makarna; çorba, leziz bir salata ve ayranla güzel bir menü olabilir.
Biftek kızarttığımda, tavuk şnitzel yaptığımda yanında çok beğenerek yediğimiz bir makarna çeşididir.
Tabi mantar sevmez prensesimiz için ya mantarlar ayıklanır ya da farklı bir sos yapılır:)
Malzemeler
400 gr mantar
1 kutu krema (200 ml)
2 yemek kaşığı tereyağ
250 gr makarna
tuz
karabiber
rende kaşar peyniri
Sevgi'li Tarif
1) Yıkayıp ayıkladığınız mantarları büyükse dörde küçükse ikiye bölünüz.
2) Tereyağı erittiğiniz tavada mantarları suyunu salıp çekene kadar kavurunuz.
3) Kavrulan ve hafif kızaran mantarlara krema, tuz ve karabiber ilave ediniz.
4) Krema ile pişen mantarlı sos hafif sararmaya başlayınca altını kapatınız.
5) Haşlayıp süzdüğünüz makarna ile kremalı mantarlı sosu karıştırıp, kaşar rendesi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder